(067) 707-50-60

Як обрати корм для свого чотирилапого друга?

Як обрати корм для свого чотирилапого друга?
Ми всі хочемо щоб наші пухнасті друзі були здорові та щасливі, тому повинні обирати для них найкраще харчування.

Ми всі хочемо щоб наші пухнасті друзі були здорові та щасливі, тому повинні обирати для них найкраще харчування.

Але з великим асортиментом кормів на ринку складно зрозуміти, що ж найкраще підходить саме для вашого улюбленця.

Давайте розглянемо що робить корм для собак хорошим і як його визначити?

4 аспекти відбору хорошого корму для собак

Даючи оцінку різним видам корму для собак слід звернути увагу на такі аспекти:

  • Якісні інгредієнти - шукайте інгредієнти, які можна розпізнати як справжню їжу, а не просто наповнювачі або побічні продукти. Також ви повинні враховувати, щоб якийсь із інгредієнтів не викликав алергію у вашого цуцика.
  • Збалансованість харчування - правильне харчування є важливим для всіх собак, тому корм повинен містити усі необхідні поживні речовини та вітаміни, а саме такі як білки, жири, вуглеводи, мінерали та вітаміни.
  • Відповідний розмір порції - незважаючи на те, що кожне цуценя має різні харчові потреби залежно від їх рівня активності чи розміру, майже усі корми містять вказівки щодо кількості їжі, яку потребує собака щодня.
  • Смак - навіть якщо корм відповідатиме усім аспектам у цьому списку, але улюбленцю не до вподоби, то він не отримає користі від поживних речовин та інших переваг! Адже він не схоче його їсти.

Немає точної відповіді, коли мова йдеться про найкращу їжу для вашого собаки. Раціон підбирається відповідно до породи та потреб цуценя. Ось кілька рекомендацій, які вам допоможуть у забезпеченні здорового збалансованого харчування своєму улюбленцю.

Що це за аспекти, та як вони застосовуються до різних порід?

Потреба в білку

Білок - це один з найважливіших компонентів будь-якого раціону, він потрібен усім собакам. Вміст білка в їжі повинен складати від 18% до 28%.

Для підтримки швидкого росту та розвитку цуценята потребують більше білка - близько 30%, тому переконайтеся, що раціон скориговано відповідно, якщо у вас маленьке цуценя. Якщо собака старший та менш активний, то підійде менша кількість білка.

Вміст жирів

Жир забезпечує необхідною енергією собаку, а також допомагає ефективно засвоїти певні поживні речовини та вітаміни з їжі. Намагайтеся обирати їжу з низьким вмістом жиру - близько 8-10%, так як надлишок жиру може спричинити ожиріння та інші проблеми зі здоров‘ям. Знову ж таки, якщо собака дорослий, якому потрібно багато енергії, то вищий рівень буде нормальним, але не забувайте перевіряти етикетку перед покупкою!

Вуглеводи

Вуглеводи відповідають за цінну енергію для вашого улюбленця, але важливо не перестаратись: дозволяється до 40-60%. Вуглеводи допомагають цуценяті насититися, не додаючи багато калорій та довше почуватись ситим, не набираючи зайвої ваги. Зверніть увагу, щоб вуглеводи надходили зі складних джерел, таких як бобові і зернові, а не з простих цукрів, таких як кукурудзяний сироп, який може спричинити стрибки цукру в крові та серцевих нападів у собак, як у людей!

Нажаль не існує універсальної відповіді на питання, який корм краще обрати вашому цуценяті; все залежить від індивідуальних потреб та породи собаки.

Проте дотримання рекомендацій, описаних вище, допоможуть забезпечити улюбленцю необхідні поживні речовини, не перевантажуючи шкідливими жирами чи простим цукром. Незалежно від типу їжі який ви оберете, завжди пам‘ятайте, що різноманітність - це ключ до успіху!

Чергування різних видів білків (курячий або рибний) зробить раціон цікавим і водночас забезпечить організм всіма поживними речовинами.

Пам‘ятаючи такі прості, але важливі аспекти при виборі нового корму для вашого чотирилапого друга, вибудете впевнені, що він отримає необхідне харчування і буде насолоджуватися їжею!

Останні публікації